Nápolyi spagetti
2013. július 23. írta: Húsimádó

Nápolyi spagetti

Nápolyi spagetti

046

Ma a 34 fokos melegben úgy éreztem magam az irodában, mintha Dél-Olaszországban lennénk - így hazaérve elhoztam a nappalinkba Nápolyt.

A múltkor a tv egyik adásában egy idősebb gasztro-író/szakács Nápoly és Szicília környékén barangolt, beugrott helyi, autentikus éttermekbe, kifőzdékbe és kóstolt, falatozott - no akkor láttam ezt a receptet.

Egy nagyobb serpenyőbe tegyél olíva olajat melegedni, majd lazán összetört 4-5 gerezd fokhagymát kezdj el pirítani rajta. E közben forráz le 6-8 szép paradicsomot, de akit nem zavar a héja, az ezt a műveletet ki is hagyhatja. ( Egyébként egészen szétfőzöm a paradicsomokat - úgyhogy én ezen túl a héjával együtt csinálom - tudod: a héjában van a vitamin... ) Ha megvan a paradicsom, akkor random összevágod őket, majd mehet a fokhagymák után a serpenyőbe.Kapcsolj rendesen alá, ha igényli akkor egy kicsit vízzel hígítsd, mert a paradicsom hajlamos lesülni, így viszont szépen összefőzöd a cuccot.

Közben felteszed a spagettinek a vizet, só, olaj és ha forr a víz, akkor mehet bele a tészta. Addig főzöd, amíg al dente nem lesz.

A serpenyőben már fortyog a paradicsomos massza, só, bors, kapribogyó, zöld és friss bazsalikom illetve petrezselyem mehet bele gazdagon. És ennyi, lehet tálalni. A tésztát a tányérra halmozod, kis fészket készítesz bele, belehalmozod a paradicsomos szószt - és díszíted, esetleg parmezánnal megszórod. A konyhában a fokhagyma, a paradicsom illata keveredik a fűszerekével, iszol egy könnyű hideg rozét - és tényleg Nápolyban érzed magad.

008

020

023

032

030

044

süti beállítások módosítása