Szűzérme szőlőmártással és rizzsel
2013. szeptember 11. írta: Húsimádó

Szűzérme szőlőmártással és rizzsel

Szűzérme szőlőmártással és rizzsel

2013.09.09 102

Vagy három hete kísérletezgettem egy szűzpecsenyével, amikor is bacon-be tekertem őket és sütőben készítettem el a húsokat. Akkor kaptam egy-két javaslatot, például Motoros barátunktól is, akinek a tanácsát most megfogadtam.

Mivel a szőlőszószból készítettem egy nagyobb mennyiséget, így a köret és a hús mellé nagyon illett ez az öntet, csak rizst kellet még főzni hozzá. Ahogy Motoros barátunk javasolta, a korábbihoz hasonlóan 3-3,5 cm vastag szeletekre vágtam fel a gyönyörű szűzpecsenyét, enyhén sóztam, borsoztam és rozmaringot szórtam rájuk. A serpenyőben azonban kevés olajon pirítottam néhány gerezd kilapított fokhagymát, aminek az illata a konyhát, az íze pedig az olajat járta át. Ebben a forró serpenyőben oldalanként pont 2-2 percig sütöttem az érméket - így valóban nagyon gyorsan készen lettem velük.

Kívül szépen sült felület, belül szaftos, lágy hús, enyhén fokhagymás és fűszeres íz jellemezte az érméket - mellette a párolt rizs és a szőlőszósz alkotott egy szuper hármast.

2013.09.09 071

2013.09.09 075

2013.09.09 086

2013.09.09 092

2013.09.09 097

2013.09.09 079

2013.09.09 102

süti beállítások módosítása