Rétegelt paradicsom és gomolya grillezve, grill kolbásszal
2014. július 14. írta: Húsimádó

Rétegelt paradicsom és gomolya grillezve, grill kolbásszal

Rétegelt paradicsom és gomolya grillezve, grill kolbásszal

327

Visszatérő kedvencünk ez a grill étel, már nagyon sok barátunkat, ismerősünket megleptük ezzel fogással a nyáresti sarudi estéken - ahogy ez most is megtörtént. Kicsit kedvezünk a vegáknak, de csempészünk mellé egy kis grill kolbászt is - fogyassza mindenki kedvére, amit szeret.

Ez a fogás azért is nagyon nyári és igazi kerti grillezéshez illő, mert már az előkészület is közösen történhet - mindenkit be lehet vonni a feladatba: lehet karikázni a hagymát, a paradicsomot, lehet szeletelni a sajtot vagy sajtokat, majd lehet kedvünk szerint rétegezni.

A lényeg: végy egy magasabb alu tálcát vagy készíts magad, ha kellően ügyes és kreatív vagy. Nálunk Tomi ezt már tökélyre fejlesztette - így Ő nekiállt alutálcákat hajtogatni. A csajok felkarikázták a lila hagymát, a paradicsomokat, a cukkiniket, majd a gomolyát is feldarabolták, olyan szélesre, mint a paradicsomok. Az alu tálcákba függőlegesen elkezdték rétegezni őket: paradicsom, gomolya, sajt, majd ugyanez sokszor, míg meg nem telik a tálca. Öntünk alá egy kevés olivát, szórunk rá petrezselymet, oregánót, bazsalikomot, sót és borsot, majd a tetejére tördelünk sajtot - mindenki ízlés szerint.

Aki nem szereti a paradicsomot, az kaphat cukinis, vagy padlizsános verziót is, illetve egy alu tálcán a húsimádók kedvéért előkészítünk egy kevés grill kolbászt is, ami a hazai - azaz sarudi - húsüzem remeke.

Mindeközben készítünk egy frappáns kis parazsat, feldobjuk a tálcákat a parázsra - és kezdhetünk rozézni, lehet sörözni, mindeközben pedig azért szemmel tartjuk a sülő zöldségeinket, a kolbászkákat.

Amikor a paradicsomok már kezdenek egy kicsit összeesni, amikor már a gomolya és a zöldség kezd összefőlni, összesülni, illetve amikor a tetejére tördelt sajt is kezd megolvadni - na akkor a tálcákat kiborítjuk egy-egy tányérra, mehet mellé egy szál grill kolbász - jöhet a jéghideg kovászos uborka, és már meg is alapoztuk a kiváló estét.

291

293

294

295

301

297

303

304

306

307

313

315

322

324

326

327

süti beállítások módosítása