Házi burger - ahogy azt a családom készíti
2015. február 08. írta: Húsimádó

Házi burger - ahogy azt a családom készíti

Házi burger - ahogy azt a családom készíti

075

Írhattam volna hosszabb címmel is, vagyis: Házi burger karamellizált lila hagymával, borsmártással és paradicsomos chili szósszal, sült hagymakarikákkal és sült burgonyákkal. De ne cifrázzuk, legyen csak egyszerűen burger.

Már többször is írtam a bucik receptjét, amit mindig Eszterem ügyeskedik össze - de most valami nagyon klasszat alkotott a drágám. Olyan szépen feldagadtak a sütőben a bucik, olyan szépre sültek - és olyan omlósak lettek, hogy lassan egy hamburgerezőt nyitunk a városban...

Tamás fiam összegyúrja a húsokat, ugyanis fele sertés, fele marhahúsból áll - na meg ott van a feta sajt, ami szerves része a húspogácsánknak. Tomi nagy mágusa a szószoknak, úgyhogy most is készít egy paradicsomos, chilis öntetet, ami receptje szinte titkos - de az biztos hogy van benne anya féle paradicsom szósz, ketchup, méz és worcestershir. A másik mártás egy borsmártás, melyet szintén a fiam és a nejem kreált együtt - úgyhogy majd ezek csorognak le a húsokon, na meg a szánk szélén is.

Tamás közben Coca-Cola-ban karamellizál lila hagymát, mellette pedig süt még hagyma karikákat is. Egyre jobb az illat, lassan engem is kiengednek a konyhába - na meg fotózhatok is. A végére, a sült krumpli kisütésére már engem is bevonnak, majd mindenki összeállíthatja a saját burgerét - ki mit szeretne leginkább fogyasztani.

Szerintem a képek magukért beszélnek... Higgyétek el, hogy egész más egy ilyen hazai burgert fogyasztani, mint a bótit - úgyhogy tessék kipróbálni!

010

011

017

019

025

027

040

042

044

045

049

047

056

057

058

062

066

070

075

süti beállítások módosítása