Sült paprika krémleves
A múltkoriban elmentünk vacsorázni az egri Kaiser-Házba, a Relax étterembe, ahol egy nagyon finom, kiváló sült paprika krémlevest ettünk. Mivel még ezelőtt ezt a levest sohasem kóstoltam - úgy döntöttem, hogy ezt nekem is meg kell csinálnom. Megérte, mert nagyon-nagyon finom lett.
Tudom, hogy nincs szezonja a kápia paprikának, de én akkor is ezt szerettem volna enni. Szóval vettem 5 db szép, roppanós darabot, amiket kimagoztam, és feldaraboltam. Egy tepsibe pakoltam őket, és a full forró sütőbe csúsztattam - és addig pirítottam őket, amíg rendesen meg nem feketedett a héjuk. Nem kell betojni, mert a paprika héját úgyis levesszük, az íz azonban így lesz intenzív.
Míg a paprikák sülnek, addig egy lábasban hagymát dinsztelünk. Szórunk bele egy kevés lisztet, majd simára keverjük az alapot. Felöntjük alaplével, majd felkockázott, 2 db krumplit kezdünk el főzni a lében, ami azért fontos, hogy egy kicsit tartalmasabb legyen a beltartalom. Szórunk bele őrölt piros paprikát, ettől pedig a színe lesz teltebb, majd bazsalikomot, sót, borsot szórunk a levesbe, illetve gyömbért reszelünk bele.
Az elkészült paprikákról lehúzzuk a héjat, ehhez azonban előtte érdemes egy konyharuha alatt pihentetni őket. A sült paprika húsokat a levesbe dobáljuk - és egy kicsit főzzük az egészet. Utána jön a botmixer, simára dolgozzuk a levest, majd egy kevés tejszínnel felöntjük.
Levesbetétként pirított kenyér háromszögeket készítek, kevés olivával, sajttal.
Őrült jó kaja, érdemes kipróbálni.