Sült pisztrángok
Egy rém egyszerű étel, melyet kezdők is bátran elkezdhetnek - egyetlen dologra kell csak figyelni: akkor van kész, amikor a pisztrángok szeme kifehéredik. Úgyhogy tessék csak venni néhány ezüstösen csillogó, izmos pisztrángot, izzítjuk a sütőt - és szinte már kész is az ebéd.
A megtisztított pisztrángokat kicsit beirdaljuk, megsózzuk, majd citrom levével meglocsoljuk. Készítünk egy könnyű kis páclevet, melyben szójaszósz, fokhagyma, oliva és méz van - ebben pácba pedig bepakoljuk a halainkat, majd hagyjuk őket pihenni a hűtőben.
A tepsibe dobunk egy sütőpapírt, rápakolgatjuk a pisztrángokat, de előtte egy-egy rozmaring ágat csúsztatunk mindegyik hasába, majd 2x20 percig sütjük őket. Azért kétszer, mert közben meg is forgatom őket, a második sütésnél pedig meg is szórom a halakat mandulával - majd klasszul rájuk is pirulnak.
Köretként vékonyra vágott, forró olajban sült burgonya chips-eket tálalunk - a pisztrángok pedig vajpuhák, a gerincük pedig pikk-pakk kiemelhetők, így már csak élvezni kell az ízeket.