Egy fantasztikus ízvilágú levest hozok most, egy olyat, ami a kinti mínuszokat elfeledteti velünk, vagyis igazi nyári íz és színvilág, illat és ízorgia következik.
Hozzávalók 5 adag leveshez:
- 4 db húsos, méretes kápia vagy kaliforniai paprika
- 1 fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 ek liszt
- 3 kisebb burgonya
- vaj
- kb 1 l alaplé
- 1/2 citrom leve
- 40 dkg tenger gyümölcsei
- só, bors, bazsalikom
A gyönyörű paprikákat lecsumázzuk, kimagozzuk, majd egy sütőpapírral bevont tepsibe fektetjük őket úgy, hogy a vágott felük legyen alul. Feltekerjük a sütőt maximumra, és addig sütjük őket, míg a konyha meg nem telik az illattal illetve amíg a bőrük meg nem feketedik. Ha elkészültek, akkor letakarjuk őket egy konyharuhával, és hagyjuk pihenni mindegyiket. Ezek után már a paprikák bőre könnyen eltávolítható - vagyis csak az ízes és illatos hús marad a főzéshez.
Egy lábasban vajon hagymát dinsztelünk fedő alatt, majd egy kevés liszttel összedolgozzuk az egészet. Felöntjük egy kevés alaplével az alapot, majd jöhetnek a feldarabolt burgonyák és a fűszerek. Apróra vágott fokhagyma, só, bors és bazsalikom érkezik - utóbbi elég gazdagon, mert illik nagyon a paprikához. Fedő alatt főzzük a burgonyákat, majd jöhetnek a lehámozott paprikák is.
Amint szétfőttek a burgonyák és az íz már alakul, akkor botmixerrel simára és homogén állagúra daráljuk a levesünket - és kóstolunk. Ha igényli, még fűszerezünk, de szerintem minden jól alakul.
Egy serpenyőben vajat olvasztunk, majd a fagyasztott tengeri herkentyűket beszórjuk, amik kapnak egy kis borsot és citromot is. Ha megpuhultak, akkor már tálalhatunk is.
A mélytányér közepére halmozzuk a garnélákat és egyéb finomságokat, majd a levessel körbeöntjük őket. Forrón fogyasztjuk, utána pedig arathatjuk le a babérokat - mert ezzel biztos sikerünk lesz.
Ha még nem like-oltad a Húsimádó oldalt, itt megteheted...