Végre tényleg tavasz van, lehet a teraszon ebédelni - na meg grillezni is. Míg Eszti készít egy gyors és finom levest, addig én összedobok egy könnyű kis grill ebédet. Egyszerre végzünk, majd élvezzük a napsütésben az ebédet.
A két csirkemellet éles késsel kinyitom, gyakorlatilag egy zsebet képzek belőlük. Alaposan besózom és borsozom, majd a Fűszerész paradicsom pelyhével szórom meg a melleket - ettől majd izgalmasabb lesz az íz.
A zsebekbe 2-2 sonka szeletet pakolok, majd sajtrudacskákat teszek beléjük - azután hústűvel összetűzögetem őket úgy, hogy lehetőség szerint a sajt majd ne csorogjon ki.
A gomba fejeket megmosom, a tönkjüket kitörögetem, majd sóval és borssal szórom meg őket. Egy-egy sajt kockát pakolok beléjük - és már indulok is grillezni.
A Landmann-omat beizzítom, kb közepes lángra kapcsolom a berendezést és kb 150-170 C-on tartom a hőmérsékletet. A két húst és a gombákat felpakolom, a tetőt lecsukom - majd bontok egy hideg söröcskét. Kiülök a napra, várom Eszti levesét, időnként meg-meg piszkálom a húsokat és a gombákat - és lassan kész is vagyok.
Tálaláskor frissen vágok snidlinget a gombákra, illetve fokhagymás joghurttal teszem izgalmasabbá az ízeket. Ebéd után egy kis pihi, majd indulás a városba kerékpározni - hogy a kilokalóriákból lefelé is menjen...