Vasárnap van, lenn vagyunk Sarudon a Tisza tó mellett - de szakad az eső, és hideg van. De ez bennünket nem érdekel, tojunk rá, mi akkor is megcsináljuk azt, amit előző nap elterveztünk. Behúzom a grillt az esőtől védettebb helyre, feltekerem a lángot - és belecsapunk a lecsóba...
A story-hoz hozzátartozik, hogy pénteken átviharzott rajtunk egy barátunk ( aki nem mellesleg a pétervásárai Beretka pékség tulajdonosa ) és aki jó néhány, óriás méretű hambuger bucit hagyott nálunk - tudván, hogy nálunk ez komoly fogyóeszköz...
Talán a fotókon nem annyira látszanak az arányok, de ezek a bucik nem kicsik, hanem baromi nagyok... :-) Egyszóval köszönet értük Kriszta, kösz Ricsi.
A melót azzal kezdtem, hogy a a csirkemelleket vékonyabb szeletekre vágtam, de nem spiráztam túl a dolgot - vagyis vegyes lett a végeredmény. A húsokat megszórtam oregánóval, megsóztam, majd a a grillrácson el is kezdtem grillezni őket. Az acéllapon a lila hagymákat kezdtem el pirítani, majd érkeztek a grillsajt szeletek - amik szintén megkapták a maguk pörzsrétegüket.
Készítettünk egy fokhagymás joghurt alapot, felkarikáztunk egy kellően puha avokádót, paradicsomot, kígyóuborkát - majd folytattuk a melót.
A csirkemell csíkok már gyönyörűen aranybarnákká váltak, a bucikat szintén finoman megpirítottam - majd kezdtem összeállítani a burgereket.
Az alsó bucit bekentem fokhagymás szósszal, majd jött rá 2-3 darab csirkemell csík. Erre pakoltam 1-2 karika avokádót, jött rá 2-3 paradicsom, kígyó uborka, a grillezett sajt, a grillezett lila hagyma - majd a buci teteje. Folyamatosan gyártom a szendvicseket, egyre nagyobb a csend, kopog az eső - de mi csak rágunk, rágunk, majd dőlünk jobbra-balra...
Sokan vannak velem a FB-on és az Instagramon is, de aki szeretne ott is követni, annak ajánlom az alábbi linkeket: