Gazpacho
2016. június 30. írta: Húsimádó

Gazpacho

IMG 7974

Ebédre egy hideg, de tartalmas levest terveztem, vagyis egy gazpachoval leptem meg magunkat. Lássuk a hozzávalókat, de ízlés és kedvetek szerint ettől simán el lehet térni:

  • 20-25 dkg paradicsom
  • 1/4 zöld kaliforniai paprika
  • 1/4 sárga kaliforniai paprika
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1/2 kígyóuborka
  • 1-1,5 dl sűrített paradicsom
  • 1-1,5 ek olivaolaj
  • 1 ek balzsamecet
  • 1-1,5 dl hideg víz
  • 1 kk oregano
  • 1 kk petrezselyem
  • 2-3 levél menta
  • só és bors

Aki nagyon ráér, az kezdheti azzal a műveleteket, hogy leforrázza a paradicsomokat - de én ettől lazábban kezelem az életet, úgyhogy egyszerűen felkockáztam őket. Ugyanígy tettem a többi zöldséggel is, majd a turmixgépbe szórtam minden kockát, és feltekertem a masinát, hadd szóljon. Persze nem kell kifelejteni a sót, a borsot és a zöld fűszereket sem - ha pedig túl sűrű a lé, akkor hideg vízzel hígíthatunk még a levesen.

Éjszakára egy lezárt edényben a hűtőben pihentetjük a gazpachot, majd tálaláskor frissen kockázott paprikákkal, uborkával és mentalevéllel dobjuk fel a tányért.

IMG 7948

IMG 7951

IMG 7952

IMG 7953

IMG 7956

IMG 7958

IMG 7959

IMG 7960

IMG 7961

IMG 7973

IMG 7974

süti beállítások módosítása