Egy könnyed hétvégi ebéd készítése, amikor az udvaron zuhog az eső. Nincs nagy történet, nincs bonyolult recept - a végeredmény mégis meggyőző.
A csirkemelleket szépen felszeletelem, majd felcsíkozom.
Lisztben átforgatom őket, majd elkészítem a sörtésztát. Liszt, három tojás és 2,5 dl sör, amiket egy tálban összekeverünk.
A csirkemell csíkokat a sörtésztába dobáljuk, majd forró olajban sütjük ki az összeset.
Burgonyákat hámozunk, majd a képeken látható módon hajszálvékony csíkokat készítünk belőlük. Konyhai papírtörlővel felitatjuk a fölösleges nedvességet, majd ezek is mehetnek a forró olajba.
Friss és zsenge cukkiniket hámozóval hajszálvékony szeletekre vágunk, amiket azután olaj, cukor és ecet keverékébe forgatunk. Kicsit hagyjuk, hogy az ízek összeérjenek, és utána már tálalunk is.