Vöröslencse leves kolbász-chipsszel és egy kis ízbombával
2018. február 22. írta: Húsimádó

Vöröslencse leves kolbász-chipsszel és egy kis ízbombával

IMG 3291

Hozzávalók:

  • 200 g vöröslencse
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 szál répa
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1/2-3/4 l alaplé
  • 2 ek sűrített paradicsom
  • 1 kk gyömbér
  • 1 kk római kömény
  • 1 kk őrölt korinader
  • 1 ek piros paprika
  • só és bors
  • balzsamecet
  • kolbász

IMG 3231

A két vöröshagymát megpucoljuk, majd feldaraboljuk. A két répát meghámozzuk, majd lereszeljük. A hagymát elkezdjük megdinsztelni és amikor már majdnem kész, akkor a répákat is beledobjuk - egy kicsit megkaramellizáljuk.

IMG 3233

IMG 3234

IMG 3237

IMG 3239

IMG 3240

IMG 3245

A hagymás és répás alapba belekanalazzuk a paradicsom pürét, majd érkezhet az alaplé. Nálam fagyott állapotú volt, így fel is kellett olvasztani őkelmét. Amint megvan a felolvasztás, akkor jöhetnek a fűszerek is.

IMG 3247

IMG 3252

IMG 3248

A leves alapját klasszul összeforraljuk, botmixerrel simára dolgozzuk, ezt követően pedig jöhet a 20 dkg vöröslencse. Nem kell beáztatni, mert ez a fajta lencse nagyon könnyen megpuhul.

Míg a lencse puhul, addig felkarikázunk egy darabka kolbászt, amit egy serpenyőben szépen lepirítunk. Amint ezzel elkészülünk, akkor a serpenyő kolbászzsírjába bele kanalazunk 3-4 evőkanálnyi megfőtt lencsét, ráöntünk egy kevés balzsamecetet - és ezeket finoman összeforraljuk. Ez egy nagyon intenzív ízvilágú levesbetét lesz a kolbász-chipszek mellé.

IMG 3261

IMG 3264

IMG 3267

IMG 3279

IMG 3273

IMG 3283

IMG 3286 

Aki ezt a levest megfőzi, az ne számítson a hagyományos, magyaros lencselevesre. Ez egy pikáns ízesítésű, különleges összetételű étel, amit aztán gyakran meg is kell ismételni.

IMG 3291

IMG 3289

IMG 3299

 

Iratkozz fel, hogy mindig értesülhess a legfrissebb videókról:

youtube.jpg

süti beállítások módosítása