Chimichanga ( banános, nutellás )
2018. október 23. írta: Húsimádó

Chimichanga ( banános, nutellás )

IMG 1701

IMG 1700

IMG 1693

Ritkán készítek édességet vagy desszertet - de minek is, amikor Eszterem olyan sajttortákat és sütiket süt, hogy ezekkel teljesen fölösleges lenne konkurálni. Most viszont kivételt teszek, ugyanis még Pueblában ettünk egy nagyon egyszerűen elkészíthető spanyol/mexikói finomságot - amit most szerettem volna reprodukálni. Azt tudom, hogy a mexikói srácok nagy kedvence ez a finomság - de remélem, hogy az itthoni gyerekekhez is eljut majd egyszer a híre ( bár szerintem nemcsak gyerekeknek jön majd be, hanem a felnőtteknek is - ha már csak magamból is indulok ki. )

A chimichanga gyakorlatilag egy töltött, sült burrito, vagyis kukorica tortilla-ba töltött és forró olajban kisütött étel, ami lehet húsos és lehet édes is. Most egy édes verziót hozok, a következő poszt pedig egy igazi közép-mexikói ízesítésű, korianderes, marhahússal töltött chimichanga lesz. De ne szaladjunk előre, jöjjön a desszert verzió.

Hozzávalók:

  • tortilla lapok
  • Nutella
  • banán
  • olaj

IMG 1664

IMG 1665

A banánokat meghámozzuk, majd mindegyikből 2-2 azonos méretű hengert vágunk le - az elkeskenyedő végük pedig a chef vagy a kukta szájában végzi a munka közepette. Kiterítünk egy-egy kukorica tortilla lapot, a közepére halmozunk egy kevéske Nutellát, majd ráteszünk egy banán hengert. A gyümölcsöt még megkenegetjük a mogyorókrémmel, majd a tortillát feltekerjük és hústűvel vagy fogpiszkálóval megszúrjuk - vagyis rögzítjük a tésztát.

IMG 1677

IMG 1669

IMG 1673

IMG 1670

IMG 1681

Forró olajban kisütjük a megtöltött a burritókat, majd élvezzük a mosolygós arcok látványát...

IMG 1691

IMG 1693

IMG 1695

IMG 1704

IMG 1697

süti beállítások módosítása