Fokhagymás paradicsom saláta
2013. június 12. írta: Húsimádó

Fokhagymás paradicsom saláta

Fokhagymás paradicsom saláta

032

Az előző posztban leírt májak mellé valami könnyű "köretet" gondoltam - és mivel a hűtőben volt néhány paradicsom, így adott volt a választás.

Néhány éve a Viasat-on futott egy főzős verseny (MesterSzakács), ahol amatőrök küzdöttek egymással - és néha magukkal is. Ebben Gianni Annoni és Bíró Lajos volt a segítő, a mentor, stb. Szóval volt egy feladat: random saláta készítés. A versenyzők meg is csinálták, jól-rosszul, de Bíró Lajos a végén csak egyet kérdezett. Mértél? Sokak értetlenkedtek, azt hiszem egy versenyző mért csak... Nos akkor tanultam meg, hogy a saláta készítése nagyon egyszerű: 1 egység olíva, 1 egység cukor, 1 egység 10%-os ecet + zöldségek, só, bors, fűszerek. Ennyi. Azóta mi nagyon sok salátát készítettünk, Tomi fiam már tökélyre emelte ezt a műfajt - úgyhogy most: Fokhagymás paradicsom saláta.

Paradicsom megmos, feldarabol, bele a tálba. Fokhagyma megpucol, összetör, darabol, bele a tálba. Só, bors, oregánó, bazsalikom, bele a tálba. Feles pohárba cukor, majd olaj, majd ecet, bele egy kis edénybe. Összekever alaposan, úgy hogy a cukor fel is oldódjon, majd bele a tálba. Kézzel vagy salátás eszközzel összekever, majd bele a hűtőbe. És finitó. Taps, gratulációk fogadása - mindez 5 perc alatt. :-)

025

028

033

037

039

süti beállítások módosítása