Darált sertéshúsos pálcák grillen
2013. augusztus 04. írta: Húsimádó

Darált sertéshúsos pálcák grillen

Darált sertéshúsos pálcák grillen

Kicsit uncsi lehet az e heti posztjaim listája, de mentségemre mondom – a sarudi házunknál ilyenkor nyáron egész nap kinn vagyunk a füves udvaron, ott a szabadtűzi grill, és senkinek sincs kedve a meleg konyhában pácolódni a gáz mellet – így szinte minden estére jut egy grill vacsora. Utána kártyázgatunk, hülyülünk a kutyákkal, darts versenyek tarkítják az estéinket. Szóval megint egy grill vacsora:

Ez az ételem már ismerős lehet, gyakorlatilag a cevapcica magyaros változata, annyiban variálva azt, hogy itt hosszabb husikat formáztunk – erre pedig segítséget a grill pálcikák adtak. Az elkészítés tök egyszerű: darált sertéshús, apróra vágott hagyma és fokhagyma, ízlés és kedv szerinti fűszerezés: oregánó, bazsalikom, só, bors esetleg grill fűszer. A masszát jól összedolgozzuk, a pálcikákra szépen rányomkodjuk – majd egy kicsit a hűtőben pihentetjük. Ha már mindenki éhes, akkor mehetnek a grillrácsra, mellé pedig alufóliában párolt és sült burgonyát adjunk. Tzaziki, grillezett zöldségek ( paradicsom/sajt, cukkini/sajt ) variációk mindig jók hozzá.

Ugye milyen király vacsora?


 

süti beállítások módosítása