Házi hamburger sült krumplival
2014. február 24. írta: Húsimádó

Házi hamburger sült krumplival

Házi hamburger sült krumplival

662

Nincs annál jobb, mint amikor a család minden tagja összefog, és együtt csinál valami finomat ebédre vagy vacsorára. Ezzel mi is így vagyunk - néha szinte mindannyian ugyanazt az ételt kívánjuk meg, és mindenki hozzátesz valamit a végeredmény reményében. A múltkor egy rakás pizza készült el így nálunk, most a hamburger volt a soros.

Eszter összekeverte a tészta alapanyagait, melyet a kenyérsütő gép gondos kezeire bíztunk:

80 dkg liszt, 40 dkg rétesliszt, 5 dl langyos tej, 5 ek cukor, 2 kk só, 1 dl étolaj, 2 + 1 tojás a kenéshez, 2 ek sűrű joghurt, 1 kocka élesztő.

A gépet kelt tészta programra állította a nejem, majd jött Tamás, aki a húspogácsák készítését vállalta magára. Kb 80 dkg sertés/marha (50/50 %) darált húst egy tálba dobott, ment bele só, bors, bazsalikom, rozmaring, sok petrezselyem, vörös és lila hagyma és feta sajt. Kézzel alaposan összedolgozta, majd húspogácsák készültek belőle. Viktor és Fruzsi közben elugrott venni salátaleveleket, közben a tészta meg is kelt.

Sütő bekapcsolva 200 C-ra, majd sütőpapíron vagy szilikonon formás bucik mehetnek a tepsire - de a szezámmag sajnos kimaradt, mert elfogyott. Sebaj, kap egy kis tojás kenést a buci - és tényleg mehet is mind a sütőbe. Fontos, hogy sütő aljába egy edénybe tegyél vizet, mert ettől lesz levegősebb a buci.

Közben Zoli kisüti a húspogácsákat na meg a krumplikat, a többiek pedig már folyamatosan gyártják is a szebbnél szebb és egyedi hamburgereket. Salátalevél, rá káposzta saláta, lila hagyma, ketchup, mustár, majonéz, húspogácsa és sajt - majd lehet tömni az arcba mindet. Lehet hogy nem trendi, de nagyon finom - és nagyon jó, hogy mindenki tevékenyen részt vesz benne.

599

616

620

622

627

633

632

640

659

638

660

süti beállítások módosítása