Hozzávalók:
- 4 szál paszternák
- 3 burgonya
- 2 vöröshagyma
- 1 l alaplé
- 0,5 l víz
- só és bors
- 1-2 tk chili
- chili szálak a tálaláshoz
- oliva olaj
Az összes zöldséget megpucoljuk, majd a hagymákat apróra daraboljuk. Egy lábasban a hagymát megdinszteljük - közben pedig a paszternákokat vékonyra szeleteljük. A szebb paszternák korongokat félrerakjuk ( ebből lesznek a chips-ek ), a többit késsel tovább daraboljuk, a burgonyákat is felkockázzuk.
Amikor a hagyma már üveges, akkor a feldarabolt paszternákot kicsit lepirítjuk a hagymán, majd felöntjük a lábast az alaplével. Só, bors és chili érkezik, majd jöhetnek a burgonyák is - amik a levesünk krémességét fogják kialakítani.
Főzzük a levest, majd botmixerrel simára dolgozzuk - vagyis alapos munkát végezzünk. Ha igényli, akkor még vízzel is hígíthatjuk a levest, illetve kóstolgatunk, hogy elég-e a só, a bors vagy a chili. Ne legyen túl erős, csak pikáns...
Egy serpenyőben vékony oliván megsütjük a vékonyka paszternák korongokat - majd tálalhatunk is. Látványnak és íznek is tök jó dolog a chiliszál, úgyhogy ha tudtok, vegyetek ti is.
Ügye, hogy nem ördöngösség? Próbáljátok ki, mert különlegesen finom étel.