Paszternák krémleves chilivel és paszternák chipsszel
2018. július 31. írta: Húsimádó

Paszternák krémleves chilivel és paszternák chipsszel

IMG 7750

IMG 7754

Hozzávalók:

  • 4 szál paszternák
  • 3 burgonya
  • 2 vöröshagyma
  • 1 l alaplé
  • 0,5 l víz
  • só és bors
  • 1-2 tk chili
  • chili szálak a tálaláshoz
  • oliva olaj

IMG 7601

Az összes zöldséget megpucoljuk, majd a hagymákat apróra daraboljuk. Egy lábasban a hagymát megdinszteljük - közben pedig a paszternákokat vékonyra szeleteljük. A szebb paszternák korongokat félrerakjuk ( ebből lesznek a chips-ek ), a többit késsel tovább daraboljuk, a burgonyákat is felkockázzuk.

IMG 7607

IMG 7609

IMG 7612

IMG 7614

Amikor a hagyma már üveges, akkor a feldarabolt paszternákot kicsit lepirítjuk a hagymán, majd felöntjük a lábast az alaplével. Só, bors és chili érkezik, majd jöhetnek a burgonyák is - amik a levesünk krémességét fogják kialakítani.

IMG 7611

IMG 7619

IMG 7625

IMG 7649

Főzzük a levest, majd botmixerrel simára dolgozzuk - vagyis alapos munkát végezzünk. Ha igényli, akkor még vízzel is hígíthatjuk a levest, illetve kóstolgatunk, hogy elég-e a só, a bors vagy a chili. Ne legyen túl erős, csak pikáns...

Egy serpenyőben vékony oliván megsütjük a vékonyka paszternák korongokat - majd tálalhatunk is. Látványnak és íznek is tök jó dolog a chiliszál, úgyhogy ha tudtok, vegyetek ti is.

IMG 7734

IMG 7737

IMG 7738

Ügye, hogy nem ördöngösség? Próbáljátok ki, mert különlegesen finom étel.

IMG 7754

IMG 7750

süti beállítások módosítása