Most elsősorban a videós megjelenést szerettem volna bemutatni, de azért a fényképek sem maradhatnak el.
Nos nézzük a műveleteket. A darálthúst egy nagyobb tálba tesszük, majd só, bors, oregánó érkezik, illetve megszórjuk az egészet zsemlemorzsával. Két tojást ütünk a kombónkba, majd gazdagon megszórjuk friss bazsalikommal a húst, aztán kézzel összedolgozzuk a masszát. Ízlés szerint mehet még bele fokhagyma, de bármi más, ami az ízlésünk szerint illik a gombócokhoz.
Veszünk elő a hűtőből sajtot, amiből nagyjából egyenletes méretű kockákat vagdosunk - ezek mennek majd a húsgombócok közepébe. Kézzel normál méretű gombócokat gyúrunk, majd mindegyikbe egy-egy sajtkockát nyomunk, amit aztán bedolgozunk alaposan.
Készülhet a mártás. A paradicsomokat megtisztítjuk, majd feldaraboljuk mindegyiket, és fokhagymákat darabolunk apróra. A gombócokat közben elősütjük, majd próbaképpen egyet fel is vágunk, hogy jó-e az állag.
A serpenyőben kevés olajon megpirítjuk a fokhagymákat, majd a paradicsomokat is beledobáljuk az edénybe. Amikor már puhulnak, akkor kézzel bazsalikomot tépkedünk a mártásba, majd sűrített paradicsommal finomítjuk a ízeket és az állagot. Érkeznek az elősütött húsgolyók, amiket klasszul összeforralok a szósszal - és lassan kész is leszünk a művünkkel.
Főzünk valami klassz tésztát, ráhalmozzuk a húsgolyókat, locsolunk rájuk szószt - és már habzsolhatunk is. Király, nem?