Spenótos, sonkás, gombás pizza
2016. január 02. írta: Húsimádó

Spenótos, sonkás, gombás pizza

025

Ha szeretsz pizzát rendelni, akkor annál csak az a jobb, ha Te csinálod az egészet. Friss, kreatív és nagyon finom fogás, amit tök jó a családdal összehozni.

Hozzávalók a tésztához, kb 4 db pizzához:

  • 40 dkg liszt
  • 1 dl tej
  • 1 dl víz
  • 1,5-2 ek cukor
  • 20 g élesztő
  • 2 ek olaj

Az élesztőt langyos tejjel és cukorral felfuttatjuk, majd a lisztre öntjük, illetve a liszttel egy kis kovászt készítünk. Hagyjuk egy kicsit pihenni, kb 15 percig.

Ezalatt előkészítjük a feltéteket: reszelünk vagy szeletelünk sajtot ( mozarella és trappista volt most nekem ) , felcsíkozzuk a kétféle sonkát, a gombát.  

Visszatérve a tésztához, a kovász mellé szórunk sót és öntünk rá olajat, majd a robotgépben dagasztó fokozaton összedolgozzuk az alkotó elemeket. Ha már homogén, akkor letakarjuk konyharuhával, majd kb 3/4-1 óra kelesztés következik valami langymeleg helyen.

A várakozási idő letelte után négybe vágjuk a tésztát, majd mindegyiket egy kicsit megdolgozzuk a lisztes deszkán. Kinyújtjuk őket, majd megkenjük paradicsom sűrítménnyel, vagy mint én, nyáron készített bazsalikomos pizza szósszal. Ízlés szerint pakoljuk rájuk a sonkákat, a kétféle sajtot, na meg egy rakat spenót levelet. A levéllel nem kell szűkmarkúan bánni, ugyanis nagyon össze fog esni, úgyhogy lehet lazán púpozni.

180-200 C-os sütőbe velük, aztán már lehet is falatozni. Mire a kiszállítós pizza megjönne, addigra nagyjából ez is elkészül - az íz azonban verhetetlen.


001

002

003

006

008

010

011

012

013

014

020

016

022

024

025

 

Ha még nem like-oltad a Húsimádó oldalt, itt megteheted... 

facebook.jpg

süti beállítások módosítása