Citromos szűzérme tallérok szalmaburgonyával
2017. január 07. írta: Húsimádó

Citromos szűzérme tallérok szalmaburgonyával

Népszerű és könnyen elkészíthető alapanyag a sertésszűz, aminek most egy különleges változatát hozom a blogomra. A pikáns citromos íz, maga a mártás és a szalmaburgonya olyan elegyet képez, ami népszerűbbé tehet téged a családtagjaid körében - úgyhogy érdemes kipróbálni. Hozzávalók: 2 db…

Szalvétagombóc
2016. december 15. írta: Húsimádó

Szalvétagombóc

Hozzávalók: 5 db szikkadt, de nem száraz zsömle 1-2 ek vaj 2 fej vöröshagyma 20 dkg liszt 2 dl tej 2 tojás 1 fél maroknyi petrezselyem zöld só és bors A zsemléket egy deszkán kisebb kockákra vágjuk, majd serpenyőben egyenletesen megpirítjuk őket. Ha egyszerre nem férnek el a…

Maci Akció Eger RTH-3
2016. december 15. írta: Húsimádó

Maci Akció Eger RTH-3

Nagy öröm számomra, hogy 14 éve a barátainkkal elindítottunk egy kezdeményezést, amit most épp a középső fiam és az Ő barátai visznek tovább. Nagyon nemes a cél, ha tudjátok, akkor segítsétek Őket - na meg az egri Kórház szülészetét. Köszönettel: Hegyvári Zoltán RTH-3 old…

Erdélyi fokhagymaleves
2016. december 11. írta: Húsimádó

Erdélyi fokhagymaleves

Ahogy a múltkor már ígértem, néhányszor főzni fogok a 100% Disznó c. könyv receptjei alapján. Most eljött az első kipróbálásának az időpontja, vagyis elkészítettem ezt a nagyszerű fokhagymalevest Pálinkás Norbert leírása alapján. Ő 4 személyre főzött, én megdupláztam a mennyiségeket - mert mi sokan…

Forralt bor, mézeskalács sütés és téli grillezés - avagy karácsonyi ráhangolódás a jóbarátainkkal
2016. december 05. írta: Húsimádó

Forralt bor, mézeskalács sütés és téli grillezés - avagy karácsonyi ráhangolódás a jóbarátainkkal

A feleségem és a barátnői már-már hagyományt teremtettek nálunk azzal, hogy minden évben összejönnek, és együtt sütnek egy rakás mézeskalácsot, majd dobozokban mindenki hazaszállítja a végeredményt. A projekt tök jó, csak az a baj, hogy egyedül vagyok a sok csicsergő csajjal szemben - úgyhogy hívni…

100 % Disznó
2016. december 05. írta: Húsimádó

100 % Disznó

A napokban kaptam egy csomagot, egy rózsaszín borítású, kis malacorral díszített könyv volt benne. Hogy kitől kaptam? Nos egy igazi gasztro fanatikus párostól, vagyis Pálinkás Norberttől, aki az írója volt ennek a könyvnek, na meg Szabó Gábortól, aki pedig gyönyörűen fotózta a…

Charlie Firpo (Hedon)
2016. november 22. írta: Húsimádó

Charlie Firpo (Hedon)

Egy új barátom lett. Még csak ismerkedünk, de az első találkozás nagyon meggyőző volt. Ő Charile Firpo - és ahogy sejtettétek, egy baromi finom kézműves sör.  A helyzet az, hogy nagy sörbarát vagyok - és erről már többször is írtam itt a blogon. Most az az apropója ennek a posztnak, hogy…

Sült gombaleves
2016. november 20. írta: Húsimádó

Sült gombaleves

Hétközben nagyon keveset eszünk levest, így vasárnap valami finomságot terveztem főzni. Még pénteken láttam, hogy Fördős Zé feltett egy klassz gombalevest, amit aztán magam is megcsináltam - a saját ízlésem szerint. Hozzávalók: kb 40-45 dkg csiperke gomba 1 fej hagyma 5-6 gerezd fokhagyma 1 l…

A késeim élezése
2016. november 08. írta: Húsimádó

A késeim élezése

Egy rendhagyó, de igen fontos információt szeretnék Veletek megosztani - ez pedig a késeim élezése. Miért is olyan fontos ez? Nos azért, mert mint a húsokat imádó és konyhában elég gyakran megforduló ember, sokat küzdöttem azzal, hogy úgy tudjam feldolgozni a húsokat, mint ahogy szeretném - vagyis…

Dubarry sertéskaraj
2016. november 05. írta: Húsimádó

Dubarry sertéskaraj

Családunk egyik nagy kedvence jön most a blogra, amiből most is nagy mennyiséget készítettem - mint mindig. Először a karfiolt szedtem rózsáira, majd sós vízbe tettem fel őket főni. Párhuzamosan kicsontoztam, majd felszeleteltem és kiklopfoltam a karaj szeleteket. Amint elkészültem, úgy…

4.000 like
2016. november 03. írta: Húsimádó

4.000 like

A Húsimádó Facebook oldala az előbb átlépte a 4.000-es határt, vagyis ennyien kedvelik az oldalt. Köszönöm, hogy ennyien vagytok velem és az ételeimmel!   A fotón az alábbi borsszemek láthatók:  rózsabors lampong feketebors penja fehérbors szecsuáni bors Köszönet a fűszerekért a…

Kolbászos zöldségleves
2016. november 01. írta: Húsimádó

Kolbászos zöldségleves

Az ősz beköszöntével egyre inkább előtérbe kerülnek a tartalmas, forró levesek - melyre most egy nagyon jó példát hozok. Tök egyszerű elkészíteni, sok mindent fel lehet használni a hűtőből - vagyis végszükség esetén is egy jó kis ebédet varázsolhatunk a családnak. Hozzávalók: 1/2 szál kolbász 1…

süti beállítások módosítása