Saslik - egy könnyed tavaszi grillezés
2017. április 04. írta: Húsimádó

Saslik - egy könnyed tavaszi grillezés

Vasárnap, szikrázó napsütés, 22 Celsius - mit tesz ilyenkor egy magamfajta húsimádó ember? Nos kivonul a teraszra, kicipel egy csomó hasznos alapanyagot - és már izzítja is grillt. Tehát jöjjön egy nagyon egyszerű, de nagyszerű grill étel - a saslik. Hozzávalók: 1 szűzpecsenye 2-3 fej…

Pupusas grillrácson sütve
2017. március 27. írta: Húsimádó

Pupusas grillrácson sütve

Viktor fiam már régóta rágja a fülem, hogy készítsek pupusast, mert Ők a haverokkal már többször is kóstolták - és nagyon ízlett Nekik. Őszintén, fogalmam sem volt, hogy mit is takar ez a fura név, de rengeteg receptes blogon rátaláltam a leírásokra, és rá kellett ébrednem, hogy egyfajta divatja…

Tojásos tonhalkrém
2017. március 08. írta: Húsimádó

Tojásos tonhalkrém

Egyre gyakrabban előforduló reggeli fogás nálam a tonhal - azt hiszem kezdek egy kicsit rákattani. A múltkor a szlovéniai síelésünk során is megleptem vele a családot az egyik reggel, most pedig egy tojásos verziót próbáltam ki. Eszter - a nejem - szerint ez az utolsó volt eddig a legjobb kreáció,…

Brokkoli-sárgarépa leves
2017. március 07. írta: Húsimádó

Brokkoli-sárgarépa leves

Úgy érzem, hogy a brokkoli egy kicsit méltánytalanul háttérbe szorult zöldségfélénk, ami talán a régi menzai beidegződéseknek, vagy nem is tudom minek köszönhető. Személy szerint a nejem és én is nagyon szeretjük, úgyhogy amikor a zöldségesnél a kezembe került, már tudtam is, hogy mi lesz…

Knédli
2017. február 14. írta: Húsimádó

Knédli

Hozzávalók: 200 g búza-rétesliszt ( BFF 55 ) 400 g búzalszt ( BL 55 ) 1 tojás sárgája 20 g só 20 g cukor 20 g élesztő 300 ml víz Az összes alapanyagot a dagasztógép üstjébe dobjuk, majd a géppel alaposan összedolgoztatjuk. Ha már homogén a tészta, akkor letakarjuk egy konyharuhával, majd…

Tenger gyümölcsei rizottó
2017. február 13. írta: Húsimádó

Tenger gyümölcsei rizottó

Ha van fél órád és éhes is vagy, akkor arra tökéletes lehet egy rizottó elkészítése. Nem kell nagy előkészület, de a serpenyő mellett azért ott kell majd állni - ez tény. Kezdjük azzal, hogy egy nagyobb serpenyőben vajat olvasztunk, majd a kimondottan rizottó rizst elkezdjük pirítani - folyamatos…

Bakonyi csirkeragu leves
2017. február 01. írta: Húsimádó

Bakonyi csirkeragu leves

Imádjuk a bakonyit, imádjuk a csirkét és imádjuk a leveseket. Milyen lehet, ha ezt a három összetevőt egy ételben hozzuk össze? Hát megmondom: iszonyú finom, igazi téli, lélekmelegítő étel. Ha felkeltette az érdeklődésed, akkor próbáld ki. Hozzávalók:  35-40 dkg csirkehús felkockázva ( comb…

Kéthagyma krémleves
2017. január 19. írta: Húsimádó

Kéthagyma krémleves

Van az úgy, hogy az ember nem akar valami nagyon bonyolult étlet készíteni, hanem az egyszerűségre törekszik. Ilyenkor feltépjük a hűtő vagy a kamra ajtaját, és kitalálunk valami egyszerű és gyors ételt. Most én is ebben a helyzetben voltam, de mivel a héten már ettem francia hagymalevest, így egy…

Kolbászos káposztaleves
2017. január 10. írta: Húsimádó

Kolbászos káposztaleves

Az utcákon röpködnek a minuszok, ami tök normális - de ilyenkor nagyon jól esik egy tartalmas és forró leves, ami jót tesz a testnek és a léleknek. Jöjjön most egy ilyen leves, ami főételnek is megteszi, vagyis készítsünk kolbászos káposztalevest. Hozzávalók: 50 dkg savanyú káposzta 2 kisebb…

süti beállítások módosítása