Pöri-receptek
2017. június 17. írta: Húsimádó

Pöri-receptek

Bár nyerni nem tudtam ebben a versengésben, mégis jó érzéssel tölt el, hogy egy erős és nívós mezőnyben szerepelt a Húsimádó blog. Aki kíváncsi az első 11 pályaműre, az alábbi linken nézelődhet jobbnál-jobb pöri-receptek…

Bőrén sült süllőfilék, blansírozott, grillezett zöldségek hollandi mártással és hagymalekvárral
2017. május 25. írta: Húsimádó

Bőrén sült süllőfilék, blansírozott, grillezett zöldségek hollandi mártással és hagymalekvárral

Tegnap volt a nejem névnapja, amire két alternatívát dobtam fel Neki: vagy elmegyünk vacsorázni valamelyik klassz egri étterembe, vagy rám bízza magát, én pedig valami különleges vacsorával fogadom. Ő ez utóbbira szavazott, én pedig igyekeztem kitenni magamért. Még reggel Esztert bevittem az…

HelloHal
2017. május 15. írta: Húsimádó

HelloHal

Most ismét nem saját ételkölteménnyel jövök, hanem egy olyan helyet szeretnék bemutatni a Tisza-tó partján, ahol minőségi alapanyagokkal dolgoznak, ötletesen ötvözik a halételeket és a mai street food fogásokat. Ez a HelloHal tiszaörvényi halfalatozója, ami gyakorlatilag Tiszafüred keleti szélén, a…

Pikáns garnélarák leves
2017. május 07. írta: Húsimádó

Pikáns garnélarák leves

Hozzávalók: 5 dl alaplé 3/4 póréhagyma 2 paradicsom vagy passzírozott paradicsom kápia vagy kaliforniai paprika 3-4 cm gyömbér chili halszósz 1/2 citrom vagy 1 lime 8-12 db garnéla kókusztej  só Az alaplevet egy közepes méretű lábasban kiolvasztom, közben pedig a póréhagymát vékony…

Tisza-tó 2.0: 68 km-es tekerés a barátokkal, süllőpofa és harcsagyros a Stégnél, görög-magyar bográcsgulyás Sarudon
2017. május 04. írta: Húsimádó

Tisza-tó 2.0: 68 km-es tekerés a barátokkal, süllőpofa és harcsagyros a Stégnél, görög-magyar bográcsgulyás Sarudon

Beindult a tavasz, pezseg a vérünk, vagyis a barátokkal elkezdtük a közös kerékpározások szervezését. Elsőként azt javasoltam a csapatnak, hogy jöjjenek le hozzánk Sarudra, csináljunk egy kis kört, amivel bemelegíthetjük magunkat, aztán majd jöhetnek a nagyobbacska túrák is. Tavaly ősszel a fiúkkal…

4 éves a Húsimádó blog
2017. április 25. írta: Húsimádó

4 éves a Húsimádó blog

Lehetek őszinte? Fogalmam sincs, hogy mit kellene most írnom, mivel lehetne ünnepelni ezt a 4 évet. Írhatnék most ide statisztikai adatokat, számokat - de az leginkább úgyis csak nekem fontos, úgyhogy rendhagyó módon inkább egy kis betekintést adok egy gasztroblogger életébe, talán ez is érdekes…

Rozé kacsamell
2017. április 24. írta: Húsimádó

Rozé kacsamell

Az elkészítés menete: A kacsamelleket letisztítjuk, lehártyázzuk, a lelógó esetleges darabkákat eltávolítjuk - vagyis egy-egy szép és formás mellett teszünk a deszkánkra A bőrös oldalt nagyon éles késsel beirdaljuk úgy, hogy azért a húsba ne nagyon vágjunk bele Serpenyőt teszünk a tűzre, amit…

süti beállítások módosítása