Philly cheesesteak - egy nagyon amerikai étel készítése grillen, a téli teraszunkon
2016. január 30. írta: Húsimádó

Philly cheesesteak - egy nagyon amerikai étel készítése grillen, a téli teraszunkon

054

Ez aztán tényleg egy nagyon amerikai étel, ami miatt a gyerekeim már régóta rágták a fülemet. Illetve egyszer már kipróbáltuk, de az csirke húsból készült - ami azért nem ugyanaz az étel. Szóval ha már Obama elnök is ezt szokta enni, akkor próbáljuk ki - és azért, hogy autentikus legyen, jó pár yotube-os videót is megnéztem. Szóval tél, 0-2 fok a teraszunkon, izzik már a grill, melegszik az acéllap - úgyhogy grillezzünk philadelphia-i módon.

Hozzávalók 8 db szendvicshez:

  • 1-1 darab kaliforniai paprika 3 különböző színben
  • 15-20 dkg csiperke gomba
  • 3-5 fej lila hagyma
  • 1/2 kg marha fehérpecsenye
  • 4 db bagett
  • 2 fajta sajt, az egyik füstölt legyen
  • só, bors
  • joghurt, mustár, majonéz és só, bors a mártáshoz
  • bbq mártás

A műveletsort azzal kezdjük, hogy a háromféle kaliforniai paprikát kimagozzuk, majd mindegyiket vékony csíkokra szeleteljük, majd a gombával ugyanezt tesszük. A lila hagymákat megpucoljuk, majd ezeket is felkarikázzuk, és az összes zöldséget egy nagy tálba tesszük.

003

005

006

007

Én a hentesnél egy gyönyörű fehér pecsenyét tudtam venni, aminek a felét használtam ehhez a menühöz. A kinti leírások azt mondják, hogy vagy fagyasztva, vagy hűtő hidegen szeleteljük a húst - én az utóbbit választottam, mert egy olyan éles késem van, amivel ez nem volt gond. A lényeg az, hogy nagyon-nagyon vékony szeletek szülessenek a vágások során - majd ezekből a szeletekből is vékony csíkokat vágunk. A húsokat besózzuk és gazdagon borsozzuk is őket.

009

010

011

012

A teraszon már forró a grill - most legalább kipróbálhatom a frissen vágott acél lapomat, amit ezúton köszönök a barátainknak, akik segítettek ebben nekem. Szóval forró az acéllap, kerül rá egy kevés olaj, majd rászórom a zöldségeket, és hagyom őket pirulni.

015

016

017

029

024

A vaslap másik felén elkezdem a húsokat is sütni, forgatom is őket, hogy mindegyik oldaluk megpiruljon. Az illat már belengi a teraszunkat, felvágom a bagetteket is, majd ők is a rácsokra kerülnek. Pirítom őket belülről és kívülről is, mert úgy lesz korrekt a végeredmény, ha forró és ropogós lesz a bagett is.

025

026

035

036

Ahogy majdnem elkészül ez első két adagnyi hús-zöldség kombó, még annyi feladatunk van, hogy a vékonyra szeletelt sajtokat is a tetejükre pakoljuk, majd a grill tetejét lecsukva, ráolvasztjuk a sajtot az egészre.

A szendvicseket megkenjük a joghurtos mártással, majd csorgatunk rájuk egy kevés bbq szószt, és ráhalmozzuk a hús, paprika, gomba és sajt kombót - és már készítjük is a következő két adagot. Serceg az acéllapon a hús, terjeng a frenetikus illat - a srácok pedig tömik magukba ezt a finomságot. 

Nem kell megijedni, akinek nincs lehetősége grillezni, az simán a konyhában is elkészítheti ezt a szendvics verziót - úgyhogy irány a hentes és a zöldséges, és tessék bevásárolni.

046

054

050

Kriszta és Ricsi, köszönöm a segítséget... :-)

 

Ha szeretnél értesülni a friss posztjaimról, akkor a facebook oldalunkhoz nyomj egy like-ot.

facebook_1.jpg

süti beállítások módosítása