Almával töltött csirkemellek grillen
2013. augusztus 04. írta: Húsimádó

Almával töltött csirkemellek grillen

Almával töltött csirkemellek grillen Mióta bloggerkedésre adtam a fejem, azóta nem csak írom a bejegyzéseket, hanem sokat olvasok is a „kollégáktól”. A múltkor egy hölgy blogját olvasva, egy nagyon jó ötletet láttam – csirkemelleket beirdalt, majd a hasítékokba alma…

Nápolyi spagetti
2013. július 23. írta: Húsimádó

Nápolyi spagetti

Nápolyi spagetti Ma a 34 fokos melegben úgy éreztem magam az irodában, mintha Dél-Olaszországban lennénk - így hazaérve elhoztam a nappalinkba Nápolyt. A múltkor a tv egyik adásában egy idősebb gasztro-író/szakács Nápoly és Szicília környékén barangolt, beugrott helyi,…

Romkocsma túra
2013. július 21. írta: Húsimádó

Romkocsma túra

Romkocsma túra Élményben gazdag családi bulizós hétvégét terveztünk kis családommal, melynek első etapja a már nemzetközi szinten is híres budapesti romkocsmák felkeresése volt. Ennek a programnak volt már előélete: a Budapesten élő unokabátyám elvitt egyszer bennünket…

100. Poszt!
2013. július 18. írta: Húsimádó

100. Poszt!

100. Poszt! Az előbb teljesen véletlenül vettem észre, hogy az előző poszt volt a századik bejegyzésem. 4 hónap, 100 poszt, több mint 40.000 egyedi látogató, több mint 80.000 oldalletöltés az eddigi mérlegem... Tök jó, tök király ! :-D

Mini túrós batyuk
2013. július 14. írta: Húsimádó

Mini túrós batyuk

Mini túrós batyuk A múltkori leveles tészta tesztemen felbuzdulva gondoltam, hogy kipróbálom a túrós változatot is - próba szerencse. Sarudra leérve rögtön azzal kezdtem, hogy csináltam egy édes, túrós tölteléket. Még gyerekkoromból emlékszem, hogy túró, cukor,…

Guacamole
2013. július 14. írta: Húsimádó

Guacamole

Guacamole Ezt a mexikói eredetű finomságot már jópárszor megcsináltam, és mivel a Spar-ban találtam szép érett avocadó példányokat- úgy gondoltam, megint sikere lesz a srácoknál. Fontos eleme a guacamole-nak, hogy szép és jó avocado-t használjunk, mert a túl kemény…

Húsos hasé
2013. július 08. írta: Húsimádó

Húsos hasé

Húsos hasé Két legyet egy csapásra. Ha már elkészítem az első desszertemet, akkor Húsimádó lévén kipróbálom hússal is - így ez már szerintem nem desszert, hanem valami vendégváró finomság lett. Az előző posztban leírtak a mérvadók, tehát leveles tészta, téglaalapú…

Meggyes hasé
2013. július 08. írta: Húsimádó

Meggyes hasé

Meggyes hasé Azzal kezdem a posztot, hogy még soha sem készítettem semmilyen desszertet sem, kivéve a pudingpor/tej főzéséből létrejövő különféle pudingokat. Mivel a feleségem csoda tortákat, sütiket tud sütni - így eszembe se jutott, hogy belekontárkodjak ebbe a szférába.…

Delirium Tremens
2013. július 06. írta: Húsimádó

Delirium Tremens

Delirium Tremens Még a 90-es években, egy nemzetközi karitatív egyesület tagjaként ( Round Table Hungary ) nagyon sok külföldi barátot, vendéget fogadtunk egy rendezvény kapcsán Egerben - és a belga srácok ilyen söröket hoztak welcome drinkként. A rendszer váltás utáni…

Ponty halászlé
2013. július 02. írta: Húsimádó

Ponty halászlé

Ponty halászlé Itt és most elsősorban a látvány és a fotók lesznek a fontosak - nem sokat írok, mert az alaplé már rég kész volt - és ha megint csinálunk, akkor majd részletezem. Egy a lényeg: szegedi paprika kell a halászlébe, mert attól ilyen szép a színe. Most csak annyi…

Demeter Pincészet - 18
2013. június 28. írta: Húsimádó

Demeter Pincészet - 18

Demeter Pincészet - 18 Az egyik kedvenc egri pincészetem egyik nemes bora. Az utóbbi időben nálunk ez egy népszerű vörösbor volt - két gyermekem és a keresztfiam is ezt kapta a 18. szülinapjára, hogy kezdjék értékelni a minőségi borokat. :-) Egyébként nem ezért 18, hanem…

süti beállítások módosítása