Sült kacsamáj ribizlis, málnás, epres csatnival
2019. február 06. írta: Húsimádó

Sült kacsamáj ribizlis, málnás, epres csatnival

Esztikémnek szülinapja volt, a srácok szerencsére le tudtak jönni a hétvégére Egerbe - úgyhogy egy ünnepi ebéd várt a családra. Anyukám vállalta a főételt - egészben sült kacsa -, Eszti készítette az Eszterházy tortát, én pedig az előétel elkészítésére vállalkoztam. Íme... :-) Hozzávalók: 1 pár…

Receptverseny - 3.0
2019. január 22. írta: Húsimádó

Receptverseny - 3.0

Még decemberben a FB feldobott nekem egy eseményt - egy karácsonyi receptversenyt, amit a zalai Bussay Borászat indított azzal a felütéssel, hogy a jelentkezők egy-egy bor mellé milyen ételt tudnának megálmodni, illetve megfőzni. Nekem nagyon tetszett ez a kis kihívás - és egy régebbi, de az…

Forralt bor receptverseny
2019. január 16. írta: Húsimádó

Forralt bor receptverseny

Az elmúlt napokban egy kellemes meglepetés ért, kaptam egy üzenetet, hogy a decemberi, Szépasszony-völgyben rendezett receptverseny első díját én nyeretem az aszalt áfonyás, gyömbéres forralt borommal... Hát erre nem is számítottam. Szóval kaptam egy oklevelet és egy klassz mini serleget, ami…

Bárány curry
2019. január 16. írta: Húsimádó

Bárány curry

Nagyon hiányzott már itthon egy kis indiai íz és illat, úgyhogy előkerült a fagyasztóból egy szép darab, csontos báránycomb - amit rögtön kezelésbe is vettem. Hozzávalók: kb 1 kg kicsontozott báránycomb 4-5 dkg vaj 4 kisebb fej vöröshagyma 4-5 gerezd fokhagyma 1 fej kaliforniai…

Az Ünnepi Gasztroblogger Fesztivál legfinomabb sós ételének receptje
2018. december 03. írta: Húsimádó

Az Ünnepi Gasztroblogger Fesztivál legfinomabb sós ételének receptje

Zsályás, eredei gombás, sütőtökös húsos pite - sütőtök pürével

Hogy miért én írom le ezt a receptet? Hát azért, mert a találkozón megjelent szép számú blogger ( 97 %-ban bloggerina ) az én ételemet választotta a három kategória ( édes, mentes és sós ) utóbbi csoportjában a legfinomabbnak - ami számomra egy óriási megtiszteltetés volt. Számomra az első nagy…

Csülök pékné módra
2018. november 26. írta: Húsimádó

Csülök pékné módra

Régóta készültem már erre a klasszikus húsimádó fogásra, de mostanáig mindig valami más került a sütőbe, mindig valami más fogás volt a porondon. Most a hentesnél láttam egy jó pár sertés csülköt a pultban - az ötletet rögtön tett követte, és már kértem is a legnagyobb darabot. Hozzávalók: 1…

Sertés rilette
2018. november 11. írta: Húsimádó

Sertés rilette

Igen régen szerettem volna már készíteni relette-et, ugyanis sokszor kóstoltam éttermekben előételként, de valahogy az elkészítése eddig elmaradt az életemben. Mostanáig. A napokban kimaradt egy adagnyi felkockázott sertéscombom, volt itthon fehérbor és libazsír is - úgyhogy nekiestem, és…

Korianderes lencsefőzelék
2018. november 08. írta: Húsimádó

Korianderes lencsefőzelék

Tegnap este megkívántam egy ízletes, talán pikáns lencsefőzeléket - de a lencsének kell a vizes beáztatás, ezért reggel meló előtt a konyhában víz alá tettem egy zacskónyi lencsét. Ma amikor hazaértünk, rögtön nekiestem a főzésnek és hamarosan már tálalhattam is. Hozzávalók: 1 zacskó lencse 2…

Tejfölös káposztaleves
2018. november 03. írta: Húsimádó

Tejfölös káposztaleves

Írhatnám, hogy ebben a hűvös, esős novemberi időben milyen jól esik ilyen forró és tartalmas leves - de ebben a 21,5 C-os novemberi hőmérsékletben ez talán túlzás lenne. Ettől függetlenül tényleg jól esik majd ez a leves, főleg másnap - amikor már egy napot állt is a hűtőben. Nem tudom, hogy Ti hogy…

süti beállítások módosítása